DE OUDSTE TOSA VAN NEDERLAND

Wij zijn trots op álle senioren en zetten hen daarom graag in het zonnetje door middel van onze jaarlijkse zoektocht naar de Oudste Tosa, een oorkonde voor de Oudste (al dan niet postuum) die in januari wordt uitgereikt, en natuurlijk de online eregalerij. Neem een kijkje en geniet van de grijsaardjes! Januari 2023 komen de eerste Nestors online.

Deze eregallerij is niet alleen maar mooi en leuk. Met het verzamelen van de prachtige grijswitte snoetjes van onze gewaardeerde oudjes, krijgen we namelijk ook meteen een beeld van de levensverwachting binnen het ras - een gegeven waar op dit moment veel onduidelijkheid over bestaat. Wil je bijdragen aan deze statistieken? Dan kun je ook het overlijden van je Tosa melden op ons Meldpunt Aandoeningen & Overlijden. Zo sporen we zorgwekkende trends vroegtijdig op.

Denk je dat jouw hond of die van een kennis dit jaar of volgend jaar misschien wel de Oudste Tosa van Nederland zou kunnen zijn? Geef hem/haar dan op voor DOTNL! Je hoeft geen lid te zijn van de TosaClub en de hond hoeft niet in Nederland geboren te zijn; de enige voorwaarde is dat de hond een stamboom heeft, zodat we ras en geboortedatum kunnen verifiëren.

2022

De inschrijving voor de Oudste Tosa van Nederland 2022 is nog open t/m 30 december - Klik hier!